satin hair ribbon

Satin hair ribbon: do’s and don’ts

Ik krijg veel mailtjes en DM’s met vragen naar tips over het gebruik van de satin hair ribbon. Ik heb de belangrijkste tips samengevat in deze blog. Wat belangrijk is om te weten, is dat de satin hair ribbon is ontwikkeld om je haar hitteloos te krullen. Het is gemaakt om je haar niet te beschadigen zoals een stijltang dat kan doen. Het geeft geen extra garantie op krullen of de houdbaarheid van de krul. But, don’t worry! Tot nu toe is er nog niemand die er geen krul van kreeg. Toch wil ik dit wel heel graag vertellen, omdat het resultaat van de één niet wil zeggen dat de ander ook zo’n resultaat krijgt. Ieder haar is anders en reageert anders op producten en tools. Probeer daarnaast ook te testen wat voor jou het beste werkt.

Do’s:

  • Was je haar met shampoo en gebruik eventueel een drupje conditioner voor de punten van je haar. Verzwaar je haar verder niet met andere producten.
  • “Masseer” de satin hair ribbon na gebruik even zodat de vulling weer evenredig wordt verdeeld. Je kan de ribbon op een vlakke ondergrond leggen en er met de platte hand overheen wrijven. Omdat je je haar eromheen wikkelt druk je als ware de vulling wat naar beneden.
  • Testing, testing, testing. Probeer eerst een paar keer uit wat voor jou werkt. Dikke strengen haar voor waves of meerdere strengen haar voor meer krul. Op droog haar, vochtig haar of geföhnd haar.
  • Stijl achteraf met een goede haarlak om je haar in model te houden of een olie voor een gezonde glans. Wat jij fijn vindt!
  • Het product is handgemaakt, ga er voorzichtig en zorgvuldig mee om.

Don’ts:

  • Gebruik geen elastiekjes (met ijzertje) om de uiteinden van je haar vast te zetten. De elastiekjes kunnen de naad van de satin hair ribbon beschadigen. Dus gebruik altijd de bijgeleverde (of je eigen) scrunchies.
  • Gebruik geen producten in je haar die je haar verzwaren, bijv. een versteviging. Die kunnen ervoor zorgen dat de krul snel uitzakt. Je kan wel een goede versteviging in je haar doen direct na het wassen. Maar niet voor het plaatsen van de ribbon.
  • Gebruik geen producten die je haar teveel verzachten zoals conditioner of olie. Conditioner alleen een kleine hoeveelheid in de punten na het wassen met shampoo.
  • Geen olie gebruiken voor het plaatsen van de ribbon.

Mochten we nog nieuwe do’s and don’ts voor hebben vullen we die in deze blog aan.